Składniki:
- kiełbasa Jałowcowa koszyczkowa 200g
- olej 2 łyżki
- cebula 2 szt.
- marchewka 1 średnia szt.
- kapusta pekińska 1 średnia szt.
- pomidor 1 średnia szt.
- śmietana kwaśna 18% 150 ml
- koperek 1 mały pęczek
- sól, pieprz, cukier do smaku
- masło 1 łyżka
Wykonanie:
- Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić.
- Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie.
- Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru, doprowadzić do wrzenia.
- Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.
Smacznego!