
Koktajle można przygotować w niekonwencjonalny sposób, np. na bazie herbaty i można je podać zarówno na zimno jak i na ciepło.
Miodowy rum na ciepło
Składniki:
- 1 torebka herbaty Lemon Tea Ahmad Tea London
- 1 łyżeczka miodu
- 50ml rumu
- 1 łyżeczka cynamonu
- Plasterek cytryny do ozdoby
Sposób przygotowania:
- Do kubka wsyp cynamon i herbatę. Zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty, aby napar się zaparzył.
- Następnie dodaj rum oraz łyżeczkę miodu ( jeśli herbata będzie za gorzka możesz dodać więcej miodu) i dokładnie wymieszaj.
- Na koniec kubek możesz ozdobić plasterkiem cytryny.
Winna malina na zimno
Składniki:
- 1 torebka herbaty Raspberry Indulgence Ahmad Tea London
- 50 ml różowego wina
- 1 łyżka konfitury malinowej
- 2 mrożone maliny do ozdoby
- 2 łyżeczki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
- Zaparz torebkę herbaty.
- Poczekaj aż napar wystygnie i wlej różowe wino, sok z cytryny, dodaj konfiturę oraz wrzuć mrożone maliny.
- Wszystko dokładnie wymieszaj.
Zielony gin na zimno
Składniki:
- 1 torebka herbaty Green Tea Pure Ahmad Tea London
- 30 ml ginu
- 20 ml likieru pomarańczowego
- kilka plasterków cytryny
- 2 łyżeczki cukru brązowego
Sposób przygotowania:
- Zaparz herbatę i odstaw do ostygnięcia.
- Do szklanki z herbatą wlej gin i likier pomarańczowy, dodaj plaster cytryny.
- Wymieszaj i dosłodź do smaku. Pozostałymi cytrynami możesz przyozdobić kubek.