Składniki:
- 1szt tortilla
- 50g chorizo
- 100g ser Edamski
- 50g pomidorów pelatti
- 1 ząbek czosnku
- 5g bazylii lub pęczek bazylii
- 1 papryczka chili
- 1 papryka czerwona
- 50 g cukinii
- 30g rukoli
- 30g czerwonej cebuli
- 50g mango
- 5g mięty lub pęczek mięty
- Sól, pieprz
- Sos pomidorowy
Sposób przygotowania:
Blendujemy pomidory z czosnkiem, bazylią i przyprawami.
Tortillę rozkładamy, robimy jedno nacięcie od środka do rantu, smarujemy sosem, na ¼ dodajemy starty ser na następną ¼ dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i rukolę, na następną ¼ chorizo i czerwoną cebulę, na ¼ dodajemy cukinie. Po rozłożeniu składników składamy na 4, żeby wyszedł trójkąt. Pieczemy w 180 ℃ około 15 min lub grillujemy lub zapiekamy w tosterze.