Dobre, a jednocześnie odpowiednio dobrane menu to połowa sukcesu. Dlatego warto
zadbać, aby na stole nie zabrakło oryginalnych i kolorowych dań, które
zaskoczą gości swoim smakiem, jak i apetycznym wyglądem.
Składniki:
- 1 duży brokuł
- 2 czerwone cebule
- 1 jabłko
- 100 g słonecznika Bakalland
- 100 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
- 250 g żurawiny Bakalland
- 15 plasterków baleronu
- 1/3 szklanki octu
- 3 łyżki brązowego cukru
- 3 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
- Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w mocno osolonej wodzie przez ok. 10 minut.
Odstawiamy do ostygnięcia. - Cebulkę kroimy w drobną kostkę, baleron w paseczki, dodajemy żurawinę, słonecznik, orzechy, pokrojone jabłko i ugotowany brokuł.
- Wszystko delikatnie mieszamy z sobą.
Przygotowujemy sos:
- podgrzewamy ocet i rozpuszczamy w nim cukier, pozostawiamy do wystygnięcia, dodajemy majonez, mieszamy na gładką masę.
- Gotowy sos dodajemy do sałatki i ponownie mieszamy z sobą wszystkie składniki.