Szaszłyki mięsno-warzywne z sosem czosnkowym

Na organizację udanej domówki składa się dobrane towarzystwo, taneczna muzyka i smaczne jedzenie. Dzięki przygotowanym przez nas przepisom łatwo i szybko można przyrządzić przekąski na imprezę karnawałową.

Grilled meat and vegetables

Czy szaszłyk może zachwycić. Jeśli jest bogaty w składniki i dobrze przyprawiony to tak.

Składniki:

  • 300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) lub drobiowego
  • 3 średnie cebule
  • 2 papryki
  • 10 średnich pieczarek
  • 150g boczku wędzonego
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku, majeranek, czosnek granulowany
  • Sos czosnkowy PREMIUM Tarsmak

Przygotowanie:

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zalewę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu elektrycznym ok. 20-30 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z Sosem czosnkowym PREMIUM Tarsmak.