Szaszłyki po grecku to danie inne niż wszystkie szaszłyki. Czas przygotowania: 20 minut
Ilość osób: 6
Składniki na szaszłyki po grecku:
- 1 ser grecki feta
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cytryna
- 1 sałata lodowa
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 1 czerwona cebula
- 500 g pomidorków koktajlowych
- 2 zielone ogórki
- 200 g czarnych oliwek
Sposób przygotowania:
- W naczyniu połącz sok z cytryny, Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr oraz oliwę z oliwek.
- Pokrój papryki, cebulę i ser feta w kostkę o grubości 1,5 cm. Ogórka podziel na cztery części, usuń z nich gniazda nasienne, a następnie pokrój w kostkę. Przekrój na pół pomidorki koktajlowe.
- Zroluj liście sałaty i przekłuj ich środek wykałaczką. Naprzemiennie nadziewaj wykałaczki kolorowymi paprykami, serem feta, czerwoną cebulą, ogórkiem, połówkami pomidorków i czarnymi oliwkami. Szaszłyki polej przygotowanym dressingiem.