Boże Narodzenie to z pewnością magiczny czas. Czy da się umilić go jeszcze bardziej? Oczywiście, tworząc iście świąteczne przekąski!
Składniki:
- Parówki (np. dobropolanki JBB Bałdyga)
- Tortilla pełnoziarnista
- Paluszki solone
- Czerwona papryka
- Dojrzałe awokado (delikatnie miękkie)
- 1 ząbek czosnku
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Obieramy awokado, a następnie delikatnie przekrajamy je na pół i wyciągamy pestkę.
- Jedną połowę rozgniatamy widelcem, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Doprawiamy solą i pieprzem. Powstałą pastą smarujemy tortillę i wycinamy z niej trójkąciki. Wykrajamy w nich dziurkę, aby łatwiej było wbić solonego paluszka.
- Następie kroimy w drobną kostkę czerwoną paprykę, a parówki w cienkie plasterki.
- Nakładamy nawierzch choinek tworząc z nich czerwony łańcuch i bombki.