Można także przyrządzić je rano, ponieważ zmiksowanie składników na poszczególne warstwy, zajmuje dosłownie chwilkę.
Pyszne, zdrowe, a do tego różowe – danie idealne na walent ynki! Zaskocz swojego ukochanego lub umil sobie poranek pysznym śniadaniem.
Składniki na 2 porcje:
Warstwa fioletowa:
- 4 łyżki borówek
- 3 łyżki jagód
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- łyżeczka miodu
Warstwa różowa ciemna:
- mały gotowany burak (ok. 80g)
- garść malin (ok. 60g)
- 2 łyżki pestek granatu
warstwa różowa jasna:
- 40 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
- 6-7 truskawek (ok. 90g)
- łyżka jogurtu greckiego
Na wierzch:
- 20 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
- świeże owoce do ozdoby
Sposób przygotowania:
- Jagody zmiksuj z jogurtem greckim i miodem.
- Wymieszaj z całymi borówkami i przełóż do wysokich szklanek.
- Ugotowanego buraka zmiksuj z malinami.
- Przełóż na warstwę fioletową i posyp pestkami granatu.
- Truskawki zmiksuj z jogurtem i płatkami Lubella Mlekołaki Miodo Kółka.
- Nałóż do szklanek, a z wierzchu posyp resztą płatków i ozdób owocami.