Warzywa zapiekane w piekarniku

Białe, zielone, a może fioletowe? Szparagowe żniwa trwają najlepsze. Choć smakiem apetycznych pęczków cieszymy się nieco ponad 2 miesiące, to warto na nie czekać, ponieważ lista ich zalet jest bardzo długa.

Składniki:

  • Szparagi
  • Kiełbaski bekonowo-serowe #JBB
  • Oliwa
  • Cukinia
  • Ser typu lazur
  • Sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij twarde końcówki szparagów i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Kiełbasę pokrój na 2-3 centymetrowe kawałki, cukinię w talarki. Dopraw wszystkie składniki solą i pieprzem.
  3. Wszystko zgrilluj na patelni grillowej lub w piekarniku. Ułóż produkty na talerzu i udekoruj kawałkami sera typu lazur.

Wpis znaleziono dzięki:

- Szparagi zielone

- Warzywa duszone

- Pyszny obiad