Niezależnie od tego, czy na imprezę wybieramy się do przyjaciół, czy też organizujemy ją u siebie – zanim wystrzelą korki od szampanów, na pewno będziemy przygotowywać pyszne przekąski.
Piramidki warzywne z chlebkiem
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 4 kromki pszennych chlebków Tovago
- Pół cukinii
- Pół papryki żółtej i czerwonej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Pół sera feta
- Liście bazylii
Sposób przygotowania:
- Cukinię pokój w plasterki o grubości około 0,5 cm. Paprykę pokrój w dużą kostkę (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii).
- Ser feta pokrój w większe kawałki (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii i kawałków papryki).
- Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i smaż warzywa z obu stron, aż staną się półmiękkie, a na ich powierzchni pojawią się ciemniejsze paski.
- Bazylię pokrój w wąskie paseczki.
- Chlebki Tovago przekrój na połówki. Na każdym chlebku ułóż plaster cukinii, ser feta i paprykę. Całość posyp bazylią.
Koreczki z chlebkami i mozarellą
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków Tovago
- Garść małych kulek mozzarelli
- Garść czarnych oliwek
- Liście świeżej bazylii
Sposób przygotowania:
- Chlebki Tovago pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm
- . Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka Tovago, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę.
- Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.
Smacznego!