Amerykańskie pancakes z kremem sezamowym

Jeśli lubimy potrawy w słodkim wydaniu, to warto spróbować amerykańskich placuszków pancakes. To bardziej puszysta wersja polskich naleśników, która sprawdzi się jako posiłek o każdej porze dnia.

Amerykańskie pancakes z kremem sezamowym

Składniki:

  • ¼ szklanki mąki
  • ¼ szklanki maślanki
  • ¼ szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • ¼ szklanki oleju
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 8 łyżek kremu Sezamella o smaku czekoladowym marki Jasmeen
  • 1 opakowanie borówek amerykańskich (lub innych ulubionych owoców)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wkładamy wszystkie składniki na ciasto, które za pomocą blendera dokładnie miksujemy na gładką masę.
  2. Następnie rozgrzewamy na patelni olej, na który wlewamy ciasto.
  3. Smażymy średniej wielkości placki.
  4. Gotowe pancakes smarujemy grubą warstwą kremu i dekorujemy ulubionymi owocami, np. amerykańskimi borówkami.