Delikatne i miękkie tosty. Ich aromatyczny zapach roznosi się po całym mieszkaniu sprawiając, że nawet gałka lodów o poranku nie przysporzy nam wyrzutów sumienia.
Składniki:
- Chałka
- 2 jajka
- Cukier waniliowy
- Cynamon
- Pół szklanki mleka
- Gałka lodów waniliowych
- Brzoskwinia
- Ocet o smaku mirabelki marki Kühne
- Masło do smażenia
- Mięta do dekoracji
Sposób przygotowania:
Chałkę kroimy na kromki. Jajka mieszamy razem z cukrem, cynamonem i mlekiem. Dokładnie namaczamy w mieszance chałkę i smażymy na maśle. Brzoskwinię obieramy, wyciągamy pestkę i kroimy na cząstki. Podsmażamy na maśle z dodatkiem cukru i cynamonu. Tosty układamy na talerzu i polewamy powstałym sosem z brzoskwiniami. Na wierzchu kładziemy gałkę lodów i polewamy wszystko octem mirabelkowym. Dekorujemy listkiem mięty.