Dziecięce świąteczne kurczaki

Jak zachęcić niejadka do wielkanocnych potraw? Wystarczy odrobina kreatywności i koloru na talerzu, by maluchy zjadły wszystko z apetytem.

Dziecięce świąteczne kurczaki

Tradycyjne, ciężkie potrawy wielkanocne nie wzbudzają zainteresowania wśród wielu dzieci – na widok tradycyjnego żurku, talerza z wędlinami czy kiełbasami często kręcą nosem. Niejadki będą mieć mnóstwo zabawy podczas śniadania wielkanocnego, kiedy na ich talerzu pojawią się świąteczne kurczaki, których przygotowanie jest bardzo proste i nie wymaga dużo pracy.

Składniki:

  • 2 jajka,
  • 2 parówki polanki JBB
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Jaja ugotuj na twardo.
  2. Końcówkę jajka zetnij, wydrąż żółtko.
  3. Żółtko, parówki oraz majonez zmiksuj blenderem, a następnie dopraw solą i pieprzem.
  4. Nadziej jajka powstałym farszem.
  5. Zrób oczy z oliwek, a nosek z marchewki.