Składniki
- 1 opakowanie sera halloumi
- 1 Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 10 pomidorków malinowych
- 1 cebula czerwona
- 1 opakowanie czarnych oliwek
- 1 ogórek
- 1 łyżka oregano
- 4 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
1. Pokrojony w plastry ser połóż na rozgrzanej patelni grillowej bez tłuszczu. Smaż, aż ser się zrumieni i widoczne będą paski po obu stronach.
2. Z umytych papryk usuń gniazda nasienne. Warzywa pokrój w kostkę o szerokości 1 cm. Tak samo postąp z ogórkiem.
3. Pozostałe warzywa pokrój następująco: pomidorki na połówki, a cebulę w pierścienie.
4. Przygotuj aromatyczny ziołowy dressing do sałatki, łącząc Sos sałatkowy Knorr z oliwą i paroma łyżkami wody.
5. Pomidorki, paprykę, ogórka oraz oliwki połącz z sosem i umieść w dużej misce. Na górę połóż ser w plastrach, cebulę pokrojoną w pierścienie i oregano.