Grillowane kiełbaski z fetą są doskonałą propozycją na weekendową przekąskę! Ser ten, przygotowywany na bazie mleka owczego, czasami uzupełnionego o niewielką ilość mleka koziego, zaliczany jest do grupy serów miękkich. Ma charakterystyczny słonawy smak, który podkreślić może charakter naszego dania.
Składniki na grillowane kiełbaski:
- 8 sztuk kiełbasy na grilla
- 1 opakowanie Naturalnej Przyprawy do mięs Knorr
- 1 opakowanie sera feta
Sposób przygotowania:
- Przetnij kiełbaski wzdłuż w taki sposób, by utworzyła się kieszonka.
- Pokrój ser feta w dosyć długie prostokąty i włóż je do kieszonek. Zamiast fet możesz też użyć na przykład mozzarelli.
- Oprósz całość Naturalną Przyprawą do mięsa i grilluj dotąd, aż kiełbaski staną się rumiane.
Jeżeli nie mamy akurat pod ręką innych rodzajów sera, możemy sięgnąć również po zwyczajny biały ser, czyli twaróg, który sprawdzi się świetnie w połączeniu z grillowanymi pomidorami.