Zapewne największym problemem przy gotowaniu tej potrawy może być znalezienie odpowiednich przypraw, a później dobranie do nich właściwych proporcji. Dzięki niemu osiągniemy wyjątkowy smak tego tradycyjnego węgierskiego dania.
Składniki:
- 400 g mięsa wieprzowego, np. łopatki
- 3 łyżki margaryny
- 100 g pokrojonej w kostkę marchewki
- 100 g pokrojonej w kostkę papryki kolorowej
- 100 g pokrojonego w kostkę selera
- 1 opakowanie Gulaszu Naturalnie smaczne Knorr
Sposób przygotowania:
- Pokrojone w grubą kostkę mięso podsmaż w garnku.
- Gdy się już zarumieni, dodaj warzywa i przez chwilę je smaż, po czym wlej 400 ml wody i dodaj Gulasz Naturalnie Smaczne Knorr, który wzbogaci smak i aromat soczystego mięsa.
- Całość duś pod przykryciem przez około 40 minut, do momentu aż będzie miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą lub ryżem.