Jajka to tradycyjne danie na polskim stole, popularne nie tylko w święta, ale przez cały rok.
Najczęściej są faszerowane pieczarkami, szynką lub tuńczykiem i podawane z dużą ilością
majonezu. Czas to zmienić!
Składniki:
- 200 g Grzybów shiitake w zalewie House of Asia pokrojonych w drobną kostkę
- 1 łyżeczka Pasty z imbiru, czosnku i chili House of Asia
- 4 łyżki Panierki panko House of Asia
- 4 jajka na twardo i 1 surowe
- 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- Sól i pieprz czarny do smaku
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Ugotowane jajka przekrój na pół przy użyciu ostrego noża. Następnie wydrąż połówki jajek ze skorupki, tak aby jej nie zniszczyć. Środek pokrój w kostkę.
2. Grzyby z cebulą i pastą podsmaż na oleju przez 5-6 minut. Potem przełóż do miski, wystudź i dodaj pokrojone wcześniej jajka, całość wymieszaj ze szczypiorkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Do skorupek nałóż farsz, a następnie obtocz w rozmąconym jajku wymieszanym z panko i usmaż na rumiany kolor.
TIP: Jajka przygotuj dzień wcześniej i włóż do lodówki, smaż przed podaniem.