Karkówka z fasolką szparagową

Karkówka z fasolką szparagową

Czas przygotowania: 60 minut
Ilość osób: 4 osoby

Składniki

  • 500 g karkówki
  • 1 Fix Soczysta karkówka z pieca Knorr
  • 3 szklanki fasolki jaś
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • sól
  • 2 łyżki margaryny

Sposób przygotowania

1. Karkówkę umyj i osusz. Następnie natrzyj zawartością opakowania Fix Knorr i połową majeranku. Upiecz w woreczku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Fix Knorr
2. Wcześniej namoczoną fasolkę gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem szczypty soli przez 30 minut.
3. Upieczoną karkówkę lekko wystudź i pokrój w kostkę o boku 2 cm.
4. Cebulę i czosnek posiekaj. Następnie podsmaż na margarynie.
5. Teraz dodaj do fasoli upieczoną karkówkę, usmażoną cebulę z czosnkiem, koncentrat pomidorowy, pozostały majeranek oraz powstały podczas pieczenia sos. Wszystko gotuj przez 20 minut. Podawaj z pieczywem.