
Składniki:
- ½ puszki mango marki Sandra
- ½ puszki gruszek marki Sandra
- 2 nieduże świeże ananasy
- 4 banany
- 1 limonka
- 2 jogurty typu greckiego
- 7 łyżek mrożonych malin
- 6 łyżek miodu
- 6 łyżek migdałów
- 6 łyżek orzechów włoskich
- 6 łyżek orzechów nerkowca
Sposób przygotowania:
- Od ananasów odcinamy liście, przekrajamy je na pół i drylujemy.
- Następnie kroimy w drobną kostkę miąższ z ananasa, mango, gruszki oraz banany.
- Owoce skrapiamy wyciśniętym sokiem z limonki.
- W osobnym naczyniu za pomocą blendera miksujemy migdały, orzechy włoskie oraz orzechy nerkowca.
- Następnie jogurt grecki mieszamy z miodem.
- Do wydrylowanych połówek ananasa nakładamy na przemian warstwę owoców, jogurtu z miodem oraz orzechów.
- Gotowe ananasy z owocami schładzamy w lodówce.
- Przed samym podaniem polewamy ich zawartość musem ze zmiksowanych malin.