Krem z borowików na winie

Wypróbujcie przepis na prostą i szybką, ale wykwintną zupę grzybową.

Krem z borowików na winie

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

  • 5 dag suszonych borowików
  • 1 opakowanie Kremowej zupy borowikowej Knorr
  • 0,5 szklanki białego wina
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • 250 g ugotowanego makaronu typu wstążki
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 500 ml wody

Sposób przygotowania:

  1. Borowiki ugotuj w wodzie, a następnie pokrój je na kawałki.
  2. Na wywarze powstałym z gotowania grzybów przyrządź Kremową zupę borowikową.
  3. Do całości dolej wino i gotuj razem jeszcze przez 10 minut.
  4. Na koniec dodaj do zupy śmietankę.
  5. Zupę serwuj z ugotowanym wcześniej makaronem i posypaną natką pietruszki.