DIETA

W medycynie i kuchni słowo dieta określa sposób odżywiania się człowieka, uwzględniający dobór ilościowy i jakościowy produktów spożywczych i sposób ich przyrządzania. W czasach całego mnóstwa tak zwanego „jedzenia śmieciowego” diety odgrywają coraz większą rolę. Zwiększa się nasza świadomość i nie chcemy jeść byle czego. Odpowiedni dobór składników, umiejętne łączenie produktów, racjonalne, zdrowe odżywianie – to jest teraz w modzie.

Zdrowe opalanie od środka!

1
Jak przygotować się na piękne słoneczne dni? Jak zachwycić naszych znajomych piękną promienną, zdrowo wyglądającą cerą? Zacznij się opalać… od środka. Naturalnym „kosmetykiem” sprawiającym, że nasza cera nabierze pięknego, zdrowego koloru będzie bez wątpienia marchew.To...

Błonnik a dieta bezglutenowa

0
Pogromca wirusów, sojusznik w walce z nowotworami i chorobami cywilizacyjnymi, skromny, a zarazem tak cenny błonnik. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, by jego dzienne spożycie wynosiło 27- 40 g. Czym jest błonnik? - Błonnik, nazywany często...

Ciekawe tematy

Uroda

Jemy Kremy – czyli slow food dla skóry

0
„Jesteś tym, co jesz” – słyszymy coraz częściej z ust lekarzy i specjalistów żywienia. Dlatego wprowadzamy do diety więcej owoców i warzyw, sięgamy po...

Polecane