
Składniki:
- 1 opakowanie cieciorki marki Jasmeen
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- 400 g makaronu
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- ½ łyżeczki curry
- 2 ząbki czosnku
- szczypta czerwonej papryki słodkiej
- szczypta świeżego tymianku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek, a następnie podsmażamy na niej posiekaną cebulę, drobno pokrojony czosnek i dodajemy curry, słodką paprykę oraz szczyptę pieprzu.
- Dorzucamy pomidory z puszki, całość mieszamy i chwilę podsmażamy.
- Następnie dodajemy odcedzoną cieciorkę i gotowy makaron.
- Doprawiamy tymiankiem oraz solą i mieszamy.
- Makaron nakładamy na talerze, a przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.