Czas przygotowania: 25 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
- 500 g mięsa wołowego mielonego
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łodyga selera
- 1 czerwona słodka papryka
- 1 papryczka chili
- 1 łyżka Kminu rzymskiego z Indii mielonego Knorr
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 150 g jogurtu greckiego
- 150 g chipsów tortilla
- 1 pęczek świeżej kolendry
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie Naturalnie smaczne Lasagne Knorr
Sposób przygotowania:
- Czosnek, cebulę oraz papryczkę chili drobno posiekaj. Paprykę i selera pokrój w kostkę.
- W garnku na gorącej oliwie z oliwek zeszklij chili, cebulę oraz czosnek. Następnie wrzuć kawałki selera i papryki. Całość smaż około 3 minuty. Po tym czasie odłóż na bok warzywa i usmaż w tym samym naczyniu mięso. Jeśli będzie zbyt suche, podsmaż je razem z warzywami.
- Pomidory z puszki przepłucz wodą i dodaj je do dania wraz z kukurydzą i fasolą. Wsyp opakowanie Naturalnie smaczne Lasagne Knorr oraz łyżkę kminu rzymskiego. Wszystko gotuj przez 15 minut, do momentu połączenia się składników.
- Meksykańskie chili con carne serwuj w głębokim talerzu albo misce wraz z jogurtem i chipsami. Na koniec oprósz potrawę kolendrą.