Przepis na zielone oliwki hiszpańskie

przepis na zielone oliwki Poznaj Oliwkę – największą hiszpańską celebrytkę! 7 dni tygodnia, 7 hiszpańskich oliwek i ich 37 kalorii.
Tylko tyle wystarczy, żeby zapewnić sobie młodość, zdrowie i piękną sylwetkę!

Składniki:
hiszpańskie zielone oliwki, kozi ser, jabłka (najlepiej Golden Delicious), kilka orzechów laskowych, naturalny miód wielokwiatowy, sok
z jednej cytryny, oliwa Extra Virgin, tymianek.

Sposób przygotowania:
pokroić ser kozi na kawałki wielkości orzecha laskowego. Obrać jabłka, a następnie pokroić w 1 cm kostkę i wymieszać z odrobiną soku z cytryny. Połączyć zielone oliwki, ser kozi, jabłka i orzechy laskowe w miseczce. Przygotować dressing z 2 łyżek miodu, reszty soku z cytryny i 4 łyżek oliwy z oliwek. Dressing i składniki połączyć, odstawić na 20 minut, by smaki się wymieszały.

Hiszpańskie zielone oliwki z tuńczykiem i octem jabłkowym

Składniki:
hiszpańskie zielone oliwki, ocet jabłkowy, puszka tuńczyka, oliwa z oliwek, nasiona gorczycy, papryczka chilli, sól morska, starta skórka cytryn, trawa cytrynowa.

Sposób przepis na zielone oliwk2iprzygotowania:
delikatnie połączyć rozdrobnionego tuńczyka, odrobinę oliwy z oliwek i octu jabłkowego, łyżkę ziarenek gorczycy oraz drobno posiekaną papryczkę chilli. Dodać oliwki, kilka źdźbeł trawy cytrynowej, skórkę cytrynową. Odstawić na kilka minut, by wszystkie smaki się połączyły.