Dzieci uwielbiają naleśniki z jabłkami i twarożkiem lub z ryżem i cynamonem, pomysłów jest wiele, zwłaszcza przy dużej wyobraźni. Na jesienną osłodę marka Mój Ulubiony przygotowała owsiane muffiny z wykorzystaniem przepysznych sezonowych jabłek.
Smacznego!
Owsiane muffiny twarogowe z jabłkami
150 g mąki
100 g płatków owsianych
łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony Wieluń
80 g oleju roślinnego
około 100 g cukru
1 duże jabłko, bez gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę
Mąkę wymieszać z płatkami i proszkiem do pieczenia. W osobnej misce trzepaczką wymieszać dokładnie jajka, cukier, olej i twarożek, dodać suche składniki, połączyć, na końcu wmieszać jabłka. Masę wyłożyć do foremek na muffiny, piec ok 25 minut w 190 stopniach C.