Owsiane muffiny twarogowe z jabłkami

Antonówki, ligole, cortlandy, glostery czy lobo? Jabłka jesienią smakują najlepiej i stanowią niezwykłe źródło witamin! Możesz przyrządzić je na kilka sposobów np. przygotowując tradycyjną szarlotkę czy potrawkę z jabłkami i kurczakiem.

Owsiane muffiny twarogowe z jabłkami
Owsiane muffiny twarogowe z jabłkami

Dzieci uwielbiają naleśniki z jabłkami i twarożkiem lub z ryżem i cynamonem, pomysłów jest wiele, zwłaszcza przy dużej wyobraźni. Na jesienną osłodę marka Mój Ulubiony przygotowała owsiane muffiny z wykorzystaniem przepysznych sezonowych jabłek.

Smacznego!

Owsiane muffiny twarogowe z jabłkami

150 g mąki

100 g płatków owsianych

łyżeczka proszku do pieczenia

2 jajka

200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony Wieluń

80 g oleju roślinnego

około 100 g cukru

1 duże jabłko, bez gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę

Mąkę wymieszać z płatkami i proszkiem do pieczenia. W osobnej misce trzepaczką wymieszać dokładnie jajka, cukier, olej i twarożek, dodać suche składniki, połączyć, na końcu wmieszać jabłka. Masę wyłożyć do foremek na muffiny, piec ok 25 minut w 190 stopniach C.