
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość osób: 6 osób
Składniki:
- 600 g karkówki
- 3 łyżki Przyprawy do mięs Knorr
- 200 g mięsa mielonego mieszanego
- 4 suszone pomidory
- 2 łyżki zielonych oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Mięso mielone przełóż do miski. Pomidory, oliwki oraz czosnek posiekaj i dodaj do mięsa.
- Mięso dopraw 1 łyżką Przyprawy Knorr, by zyskało wyrazisty smak, dodaj oliwę i wszystko razem wymieszaj na gładką masę.
- Karkówkę natnij w poprzek na 6 równych plastrów (nie docinaj do końca), a następnie oprósz pozostałą częścią przyprawy. Dopraw również powstałe kieszenie.
- Przygotowaną masę powkładaj w nacięcia w karkówce. Mięso zawiń ściśle w folię aluminiową, obsmaż na rozgrzanej patelni, a następnie włóż do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez 50 minut. Gotową pieczeń odwiń z folii i pokrój w plastry. Podawaj z risotto lub ziemniakami.