A jakby tak wypróbować nieco inne odmiany tego rozgrzewającego posiłku? Wypróbuj poniższe przepisy i znajdź z nami sposób na kulinarny sukces! Czujesz niedosyt?
Składniki:
- Ugotowana kolba kukurydzy – 2-3 sztuki
- Mleko – 3 szklanki
- Gałka muszkatołowa – 1 szczypta
- Pieprz
- Bulion na włoszczyźnie Knorr – 1 kostka
- Posiekana cebula – 1/2 sztuki
- Obrana roztarta główka czosnku – 1/2 sztuki
- Masło – 1 łyżka
- Posiekana natka pietruszki – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
1. Wyłuskaj kolby kukurydzy, zmiksuj połowę ziaren z ciepłym mlekiem, szczyptą gałki muszkatołowej, pieprzem oraz kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
2. Podsmaż cebulę i czosnek na maśle, dodaj zmiksowane ziarna kukurydzy i gotuj na małym ogniu 2-3 minuty.
3. Dodaj pozostałą kukurydzę gotując ponownie 3 minuty. Podaj posypane natką pietruszki.