Są one składnikami kompozycji Przyprawy do pikantnego kurczaka Knorr, która pomoże nadać daniom z drobiu ten wyrazisty, oczekiwany przez nas smak:
Czas przygotowania: 45 minut
Liczba osób: dla 6 osób
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
- skrzydełka kurczaka – 1 kg
- Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr – 1 opakowanie
- olej sezamowy – 50 ml
- sos sojowy – 3 łyżki
- świeży imbir, starty – 80 g
- miód – 1 łyżka
- świeża kolendra – 1 pęczek
- mąka ziemniaczana – 1 łyżka
- margaryna – 100 m
Sposób przygotowania:
- Potnij skrzydełka kurczaka na średniej wielkości kawałki. Następnie posyp je Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr. Dzięki temu mięso zyska ostrzejszy aromat.
- Rozgrzej margarynę na patelni, a następnie wrzuć na nią zamarynowane mięso. Obsmaż je, a następnie przełóż na blachę okrytą pergaminem i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C. Taki sposób przygotowania sprawi, że skrzydełka z kurczaka będą soczyste, a skórka delikatnie chrupiąca.
- Przenieś skrzydełka z sokami na patelnię. Później dodaj do nich sos sojowy, olej sezamowy, starty imbir oraz łyżeczkę miodu. Pomieszaj składniki i podgrzej je do wrzenia. Aby dodać potrawie lekko słodkiego smaku, posyp mięso kolendrą przed podaniem.