Ten makaron jest zaskakujący, lekko pikantny i aksamitny zarazem. Spaghetti z dynią to szybka w przygotowaniu, sycąca potrawa, która w jesienne popołudnia doda energii i przeniesie choć na chwilę w gorące, śródziemnomorskie klimaty.
Składniki:
- 40 dag makaronu spaghetti
- ¼ dyni
- 35 dag Pestek dyni Siesta
- 250 ml śmietany 18%
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 dag parmezanu
- Sól
- Pieprz czarny mielony
- Oregano
Spaghetti z dynią – sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu, najlepiej, by był on al dente. Dynię obierz, pokrój w kostkę i podduś na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i oregano.
- Pestki dyni podpraż na suchej patelni.
- Ugotowany makaron połącz z sosem, posyp parmezanem oraz chrupiącymi Pestkami dyni. Udekoruj świeżymi listkami oregano.Smacznego!