Spaghetti z dynią! Pomysł na jesienny obiad

Spaghetti to danie uwielbiane pod każdą szerokością geograficzną. Uniwersalna i pyszna potrawa zaskakuje różnorodnymi dodatkami, które doskonale komponują się z delikatnym makaronem. Wyraziste w smaku, wegetariańskie spaghetti przygotujesz z Pestkami Dyni Siesta.

Spaghetti z dynią! Pomysł na jesienny obiad
Spaghetti z dynią! Pomysł na jesienny obiad

Ten makaron jest zaskakujący, lekko pikantny i aksamitny zarazem. Spaghetti z dynią to szybka w przygotowaniu, sycąca potrawa, która w jesienne popołudnia doda energii i przeniesie choć na chwilę w gorące, śródziemnomorskie klimaty.

Składniki:

  •     40 dag makaronu spaghetti
  •      ¼ dyni
  •      35 dag Pestek dyni Siesta
  •      250 ml śmietany 18%
  •      2 łyżki oliwy z oliwek
  •      4 dag parmezanu
  •      Sól
  •      Pieprz czarny mielony
  •      Oregano

Spaghetti z dynią – sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu, najlepiej, by był on al dente. Dynię obierz, pokrój w kostkę i podduś na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i oregano.
  2. Pestki dyni podpraż na suchej patelni.
  3. Ugotowany makaron połącz z sosem, posyp parmezanem oraz chrupiącymi Pestkami dyni. Udekoruj świeżymi listkami oregano.Smacznego!