Składniki
- 0,5 kg wołowiny gulaszowej
- 0,5 kg wieprzowiny
- 1 Fix Gulasz Naturalnie smaczne! Knorr
- 2 łyżki pikantnej papryki mielonej
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 100 ml czerwonego wina
- ¼ kg kapusty kiszonej
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Sposób przygotowania
- Mięso pokrój w ok. 1,5 cm kostkę i posyp papryką.
- Marchew obierz i pokrój w plastry, a cebulę na małe kawałki.
- Wlej na patelnię 1 łyżkę oleju i smaż cebulę ok. 5 minut, aż się zrumieni.
- Dołóż mięso i smaż do momentu zrumienienia z każdej strony – na mocnym lub średnim ogniu ok. 5 minut.
- Dołóż marchewkę, wlej wino, szklankę wody i 1 opakowanie Gulasz Naturalnie Smaczne! Knorr, by danie zyskało właściwą konsystencję i wyrazisty smak.
- Gdy całość będzie wrzeć, zmniejsz ogień i przykryj danie.
- Gotuj kolejne 30 minut.
- Dołóż kiszoną kapustę i od tego momentu danie powinno gotować się jeszcze przez 15 minut. Dodatkiem będą ziemniaki lub kluski.