
Składniki:
• 150g szynki biebrzówki #JBB
• Ciasto francuskie
• 200g świeżego szpinaku
• 50 g sera fety
• 50g serka śmietankowego
• 2 jajka
• sól
• pieprz
• 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
- Ciasto francuskie podziel na 6 równych kwadratów, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Do naczynia miksującego wrzuć liście szpinaku, pokrojoną szynkę, serek śmietankowy oraz fetę. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
- Zmiksuj wszystko w trybie pulsacyjnym do uzyskania lekko zmiksowanej konsystencji.
- Nałóż farsz na środek ciasta i zagnij rogi do środka.
- Posmaruj rozmąconym jajkiem i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut, do uzyskania złocistego koloru.