Zielona porcja zdrowia doda energii na cały dzień tobie i najmłodszym, bo nie zapominajmy, że to oni są największymi fanami tostów!
Składniki / 4 tosty
4 plasterki sera Hochland Tost
8 kromek chleba razowego tostowego
domowe pesto:
1 ząbek czosnku
pęczek pietruszki
pęczek bazylii
garść pestek słonecznika
1/4 szklanki oliwy z oliwek
70 g startego parmezanu
Przygotowanie
Czosnek wyciskamy, pietruszkę i bazylię szatkujemy, a pestki delikatnie prażymy na suchej patelni. Następnie wszystko wrzucamy do blendera, dolewamy oliwę i miksujemy. Do zmiksowanej pasty dodajemy starty parmezan i całość dokładnie mieszamy. Kromkę chleba smarujemy warstwą zielonego pesto. Nakładamy plasterek sera i przykrywamy drugą kromką. Opiekamy w tosterze aż tosty się przyrumienią.
Smacznego!