Składniki:
- pierścienie kałamarnicy – 400 g
- przyprawa do złotego kurczaka – 1 opakowanie
- świeża rukola – 200 g
- świeże truskawki – 100 g
- świeże mango – 1 sztuka
- cytryna – 1 sztuka
- kurkuma – 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek – 15 ml
Sposób przygotowania:
- Zamarynuj pierścienie kałamarnicy w przyprawie do złotego kurczaka oraz kurkumie i pozostaw na boku podczas przygotowania sałatki. Przyprawa pozwoli wydobyć doskonały smak z kalmarów
- Umyj rukolę i przełóż do naczynia, w którym będziesz podawać sałatkę
- Umyj owoce. Mango obierz ze skórki, oddziel od pestki i pokrój w kostkę, a truskawki przekrój na pół, następnie dodaj do rukoli
- Rozgrzej na dużym ogniu na patelni oliwę z oliwek i smaż pierścienie kałamarnicy przez 1-2 minuty
- Przełóż kałamarnicę na sałatkę, skrop sokiem z cytryny i podawaj natychmiast
Smacznego!