Czas przygotowania: 90 minut
Ilość osób: 6
Składniki:
- 1,5 kg schabu środkowego
- 1 opakowanie Sosu do pieczeni ciemnego Knorr
- 100 g suszonych grzybów
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 100 ml wytrawnego czerwonego wina
- 1 łyżka Majeranku z krajów śródziemnomorskich Knorr
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego z Wietnamu Knorr
Sposób przygotowania:
- Natrzyj mięso musztradą, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Zostaw w zimnym miejscu na około 6 godzin.
- Po 6 godzinach obsmaż z wszystkich stron na patelni i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200˚C. Piecz około 50 minut.
- Po tym czasie wlej na blaszkę czerowne wino i stawiając ją na gazie rozpuść przypieczone soki ze schabu.
- Całość wlej do mniejszego garnka i wymieszaj z Sosem do pieczeni ciemnym Knorr. Namoczone w gorącej wodzie grzyby dodaj do garnka i gotuj przez 5 minut. Schab pokrój na plastry o grubości 2 cm i podaj polane sosem grzybowym.