Miłośnicy świątecznych wypieków już przygotowują się do grudniowego szaleństwa w kuchni kompletując różnorodne gadżety, akcesoria, foremki i dodatki do zdobienia ciasteczek, muffinek i ciast by zachwycić gości różnorodnością domowych deserów.
Na uczcie nie może zabraknąć sernika, który w wielu polskich domach jest tradycyjnym i ulubionym ciastem świątecznym. Marka DIAMANT przygotowała przepis na sernik z białą czekoladą, na kruchym spodzie, z lśniącą polewą przygotowaną z Cukrem do polew.
Sposób przygotowania:
Ciastka zmiksować na proszek, dodać masło i wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy i docisnąć. Schłodzić w lodówce. Ser zmiksować z cukrem pudrem DIAMANT i śmietanką, dodać żółtka, sok z cytryny, rozpuszczoną czekoladę i mąkę, ponownie zmiksować. Białka ubić na sztywno i wymieszać delikatnie z masą. Przełożyć masę na spód z ciastek, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec 30 minut, następnie przykryć formę folią aluminiową i piec kolejne 30 minut. Studzić sernik w uchylonym piekarniku, następnie chłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny. Przygotować polewę: opakowanie cukru do polew DIAMANT połączyć z 25 ml wody – zamieszać i gotowe! Idealną polewą udekorować ciasto.
CUKIER DO POLEW
Łatwy sposób na idealną polewę!
250 g Cukru do polew połącz z 25 ml zimnej wody, a łatwo i szybko przygotujesz lukier na miarę szefa kuchni!
– Śnieżnobiała,
– Elastyczna
– Gładka
– Nie kruszy się i nie pęka
– Ładnie przylega do powierzchni zdobionych wypieków
– Naturalna, bez dodatku sztucznych barwników, aromatów i konserwantów
– Zachęca do samodzielnego tworzenia naturalnych kolorowych polew przez dodanie np. soku z jagód, szpinaku, kurkumy a także smakowych polew: z dodatkiem soku z cytrusów czy wiórków kokosowych
Cena/Pojemność: 1,99 zł/250 g