Składniki:
- jogurt naturalny 4 łyżki
- majonez 1 łyżka
- sól, pieprz, cukier do smaku
- fasolka czerwona konserwowa
- grillowany filet z kurczaka pokrojony w kostkę
- pomidorki koktajlowe
- pomidory suszone pokrojone w paseczki
- rukola
- roszponka
- cebula czerwona pokrojona w półkrążki
- papryka świeża pokrojona w paseczki
- marchewka pokrojona w cieniutkie słupki
- dynia świeża pokrojona w cieniutkie słupki Itp.
Sposób przygotowania:
- Połączyć jogurt naturalny z majonezem i dodać przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
- W słoiku o pojemności ok. 650 ml układać warstwami wszystkie składniki, zaczynając najpierw od sosu.
- Następnie układać te, które nie chłoną wilgoci np. fasolka, kurczak, marchew, dynia, pomidorki, sałaty itp.