Surówka z kapusty czerwonej i jabłka

Nie od dziś wiadomo, że dawka witamin znajduje się w owocach i warzywach. Zdrowe jedzenie może być smaczne! Przekonaj się o tym, przyrządzając surówkę.

Surówka z kapusty czerwonej i jabłka

Składniki

  • ½ czerwonej kapusty
  • 1 Sos sałatkowy grecki Knorr
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki wody
  • 3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania

1. Pokrój kapustę w cienkie paski, a cebulę pokrój w piórka. Następnie obierz ze skórki jabłko i zetrzyj ją na tarce o dużych oczkach.
2. Przygotuj aromatyczny dressing, łącząc Sos sałatkowy grecki Knorr z 2 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy.
3. Wszystkie składniki połącz razem. Surówka będzie doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.