Szaszłyki curry

Zdarza się, że przy naszych stołach pojawiają się wybredni smakosze, którzy odmawiają zjedzenia warzyw. Czasem także sami sceptycznie podchodzimy do niektórych produktów.

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 4

Składniki:

  • 2 łyżki Fix Naturalnie Smaczne Curry warzywne Knorr400 g
  • polędwiczek z kurczaka50 g orzechów nerkowca
  • 1 limonka
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grube paski. Następnie przełóż kawałki kurczaka do miski, wlej do niej jogurt i olej. Całość dokładnie wymieszaj.
  2. Kawałki mięsa nakłuwaj na drewniane, lekko namoczone w wodzie patyczki i piecz je w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
  3. Posiekaj lekko orzechy i spraż je na suchej patelni. Ciągle mieszaj, aby się nie przypaliły zbyt mocno.
  4. Wlej do nich napój kokosowy oraz wsyp 2 łyżki Fix Naturalnie Smaczne Curry warzywne Knorr.
  5. Wszystko starannie wymieszaj i podgrzewaj do momentu zagęszczenia się sosu.
  6. Szaszłyki serwuj z przygotowanym sosem oraz kawałkami limonki.
    Jedzenie z kalendarzem