Składniki:
- 3 piersi z kurczaka
- 1 Przyprawa do kurczaka z grilla Knorr –
- 1 ananas
- 100 ml sosu sweet chilli
- ½ pęczka świeżej kolendry
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki oleju
- 2 czerwone cebule
Sposób przygotowania:
1. Piersi osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę 2 x 2 cm. Przyprawę Knorr połącz z olejem i wymieszaj – w powstałej marynacie zanurz kawałki kurczaka.
2. Ananasa i cebulę pokrój w jednakowej wielkości kostkę, a następnie nabijaj na drewniane patyki na przemian z mięsem. Jednak uprzednio patyki namocz na kilka minut w wodzie – nie będą się palić na grillu.
3. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu i smaż przez 15 minut, obracając co chwilę.
4. W tym czasie sos sweet chilli podgrzej w rondelku, dodaj masło oraz pokrojoną drobno kolendrę. Gotowe szaszłyki ułóż na półmisku, polej sosem chilli i podawaj.