Szybkie leczo z kiełbasą

Ilu miłośników lecza, tyle przepisów na jego przyrządzenie. Bez wątpienia węgierska potrawa posiada liczne grono wielbicieli. Trudno się dziwić, bo to pyszne i zarazem proste danie. Szczególnie chętnie przyrządzane jesienią – rozgrzewa, zachwycając smakiem wielbicieli jesiennych warzyw.

Leczo z boczkiem i pomidorami
Leczo z boczkiem i pomidorami

Składniki:

  • 500 g ulubionej kiełbasy 
  • Fix Leczo Knorr 
  • żółta papryka
  • czerwona papryka 
  • cebula 
  • 3 łyżki oleju
  • szklanka wody

Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Pokrój w kostkę warzywa i dodaj do kiełbasy, smażąc wszystko przez chwilę.
  2. Fix Knorr, który nada smak, wymieszaj w szklance zimnej wody i dodaj do potrawy.
  3. Całość gotuj przez ok. 5 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Aby zaostrzyć smak potrawy, dodaj dwie trzy łyżki Ketchupu Hellmann’s Pikantnego.

Smacznego!