Tym razem twarożek Mój Ulubiony połączyliśmy z tortillą, łososiem i ziołami – taka delikatna kompozycja poza walorami smakowymi i wizualnymi posiada jeszcze jedną zaletę – możesz ją przyrządzić na ciepło i na zimno. Smacznego!
Składniki:
- Tortille pszenne, ok 3-4 sztuki200 g twarożku kanapkowo-sernikowego
- Mój Ulubiony150 g wędzonego łososia w plastrach
- sól, pieprz do smaku
- 1/3 pęczka koperku
- 1/3 pęczka szczypiorku
Sposób przygotowania:
- Szczypiorek i koperek drobno posiekać, wymieszać z serkiem, doprawić pieprzem i solą.
- Rozsmarować serek na tortilli, na wierzchu ułożyć plasterki łososia.
- Ciasno zwinąć w rulon.
- Powtórzyć z resztą tortilli do wyczerpania składników. Rulony ukośnie pociąć na kawałki ok 4 cm.