Tosty z pastą z makreli i czerwonym pieprzem

Gdy temperatury sięgają zenitu, mało kto ma ochotę i siłę na wielogodzinne gotowanie. Postawmy więc na lekkie i smaczne przekąski, których przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.

Tosty z pastą z makreli i czerwonym pieprzem

Składniki:

  • 300 g makrela wędzona
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek świeżego szczypiorku
  • 1 łyżka kaparów
  • do dekoracji pieprz czerwony
  • chleb tostowy

Sposób przygotowania:

  1. Makrelę wędzoną oczyścić z ości, rozdrobnić widelcem.
  2. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę.
  3. Makrelę połączyć z jajkiem, dodać majonez, kapary, posiekanym szczypiorek posiekać i wymieszać.
  4. Kromki Chleba Tostowego zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować pastą z makreli i udekorować czerwonym pieprzem.

Smacznego!