Wrapy sprawdzą się zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimo. Czym je faszerować? Czym tylko chcesz! Połączenie mięsa i warzyw to najbardziej popularna opcja, jednak to do nas należy ostatnie słowo. Sięgajmy więc po ulubione składniki oraz twórzmy różne kombinacje! Tak podane przekąski można serwować w towarzystwie dipu lub salsy pomidorowej.
Składniki:
- 1 opakowanie tortilli
- 1 pierś z kurczaka
- 1 opakowanie Przyprawy do złotego kurczaka Knorr
- 3 liście sałaty lodowej
- 1 pomidor
- 1 ogórek
- 2 łyżki Majonezu Hellmann’s Oryginalnego
- 2 łyżki Ketchupu Hellmann’s Pikantnego
- olej
Sposób przygotowania:
- Pokrojoną w paski pierś z kurczaka posyp Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
- Podsmaż mięso na patelni z rozgrzanym olejem.
- Pokrój w plasterki pomidora i ogórka, a sałatę porwij na małe kawałki.
- Przygotuj sos – wymieszaj Majonez Hellmann’s i Ketchup Hellmann’s. Tak otrzymanym sosem posmaruj tortille.
- Na posmarowanych tortillach poukładaj wszystkie pokrojone warzywa i kurczaka, następnie zwijając uformuj wrapa.
- Uformowane wrapy ułóż na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez 5 minut. Wrapy smakują pysznie zarówno z grilla, jak i na zimno!