Tradycyjny wrap, czyli szybka przekąska z tortilli

Tych przysmaków chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Zyskują na popularności, tak jak i cała kuchnia meksykańska. Wrapy, tortille, rolady!

Tradycyjne wrapy

Wrapy sprawdzą się zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimo. Czym je faszerować? Czym tylko chcesz! Połączenie mięsa i warzyw to najbardziej popularna opcja, jednak to do nas należy ostatnie słowo. Sięgajmy więc po ulubione składniki oraz twórzmy różne kombinacje! Tak podane przekąski można serwować w towarzystwie dipu lub salsy pomidorowej.

Składniki:

  • 1 opakowanie tortilli
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie Przyprawy do złotego kurczaka Knorr
  • 3 liście sałaty lodowej
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • 2 łyżki Majonezu Hellmann’s Oryginalnego
  • 2 łyżki Ketchupu Hellmann’s Pikantnego
  • olej

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojoną w paski pierś z kurczaka posyp Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
  2. Podsmaż mięso na patelni z rozgrzanym olejem.
  3. Pokrój w plasterki pomidora i ogórka, a sałatę porwij na małe kawałki.
  4. Przygotuj sos – wymieszaj Majonez Hellmann’s i Ketchup Hellmann’s. Tak otrzymanym sosem posmaruj tortille.
  5. Na posmarowanych tortillach poukładaj wszystkie pokrojone warzywa i kurczaka, następnie zwijając uformuj wrapa.
  6. Uformowane wrapy ułóż na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez 5 minut. Wrapy smakują pysznie zarówno z grilla, jak i na zimno!