
Zapraszamy w podróż do Indii z warzywami w istnie orientalnym wydaniu dzięki odpowiednim
przyprawom i świeżej kolendrze.
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
- 1 papryka czerwona
- 1 marchewka
- 2 cebule czerwone
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka świeżej kolendry
- 3 – 4 cm imbiru
- 1/3 szklanki oleju
- 1/3 szklanki oleju sezamowego
- 2 cytryny
- 1 łyżka garam masala
Sposób przygotowania:
- Bakłażana, cukinię, marchewkę i paprykę pokrój w plastry. Cebule pokrój w plastry.
- W misce zmieszaj dwa rodzaje olejów, sok z cytryny. Dodaj drobno posiekany czosnek, garam masalę, świeżo starty imbir oraz przyprawę Knorr.
- Do marynaty wsyp warzywa. Delikatnie wszystko wymieszaj i pozostaw na 30 minut.
- Warzywa grilluj, aż będą dobrze zarumienione. Po usmażeniu przełóż wszystkie do miski, w której pozostała marynata.
- Na końcu dodaj posiekaną kolendrę i natychmiast podawaj.