Włoski przepis na jesień!

Pomidory są bogate w witaminy i minerały. Warto je konsumować bo mają wiele dobrego w sobie!

Włoska kuchnia na jesień!
Włoska kuchnia na jesień!

Włoskie tosty  z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi. Przecież sezon pomidorowy w pełni, zatem korzystajmy z nich jak najwięcej!

Składniki:

  • 4 kanapki chleba tostowego firmy Dan Cake,
  • 1 kulka sera mozarella,
  • paczka pomidorków koktajlowych,
  • 2 łyżki oliwy,
  • świeża bazylia,
  • ulubione zioła, np. prowansalskie,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°.  W tym czasie pokrój mozzarellę na plastry. Na kromkach chleba tostowego ułóż ser, skrop go oliwą i posyp  wybranymi ziołami.
  2. Włóż do piekarnika i piecz maks. 25 minut.
  3. Gdy tosty będą już gotowe, przystrój je pomidorkami koktajlowymi oraz listkami świeżej bazylii.

Smacznego!