Składniki:
- ser 3-krotnie mielony – 300 gramów
- żółtka – 2 sztuki
- cukier puder – 100 gramów
- mała cytryna – 1 sztuka
- kostka do pieczenia Kasia – 60 gramów
- śmietanka 30% – 250 mililitrów
- kawa rozpuszczalna – 1 łyżka
- likier kawowy – 1 łyżka
- cukier – 2 łyżeczki
- okrągłe biszkopty – 30 sztuk
- maliny
Sposób przygotowania:
- Kasię utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami. Cytrynę umyj i zetrzyj z niej skórkę.
- Kawę zalej szklanką gorącej wody, dodaj cukier i wymieszaj. Gdy przestygnie, wymieszaj z likierem.
- Śmietankę ubij na sztywno. Masę żółtkową wymieszaj z serem, łyżeczką skórki ze startej cytryny skórki i ubitą śmietanką.
- W otrzymanym ponczu kawowym mocz biszkopty i ułóż po kilka na dnie każdego z pucharków.
- Na biszkoptach ułóż część masy serowej i warstwę malin. Przykryj ponownie masą serową i moczonymi w ponczu biszkoptami.
- Całość przykryj resztą masy serowej. Oprósz kakao i udekoruj owocami i biszkoptami.