Czas przygotowania: 10 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
- 12 gotowych tartaletek kruchych
- 150 g wędzonego łososia
- 1 szczypta Gałki muszkatołowej z Indonezji Knorr
- 1 szczypta Chili z Indii Knorr
- 3 jajka
- 1 czerwona papryka
- 250 ml śmietanki 36%
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki startego parmezanu
- 0,5 kostki sera feta
Sposób przygotowania:
- Usuń z papryki pestki. Pokrój w kostkę i połącz ze sobą warzywo i wędzonego łososia.
- Połącz śmietankę z czosnkiem, parmezanem, jajkami i przyprawami. Całość zmiksuj ręcznym mikserem.
- Posiekaj zioła i dodaj je do przygotowanej masy.
- Farsz z łososia i papryki porozdzielaj do tartaletek.
- Przygotowane tartaletki rozłóż na blaszce z piekarnika. Porozlewaj sos jajeczny na 2/3 wysokości tartaletek. Wszystko piecz w 160 stopniach przez około 15 minut, aż masa jajeczna się lekko zetnie.
- Na koniec rozkrusz ser feta i posyp nim wierzch tartaletek. Przekąski możesz serwować na ciepło lub na zimno.