Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
- 1 opakowanie Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku Knorr
- 400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 1 cebula
- 1 papryczka chili
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr
- 1 szczypta soli
Sposób przygotowania:
- Obierz cebulę i pokrój ją w kosteczkę.
- Posiekaj chili i wrzuć je razem z cebulą, mięsem mielonym oraz bułką tartą do głębokiego naczynia.
- Składniki dopraw solą, pieprzem i starannie wymieszaj.
- Z powstałej masy zrób małe pulpeciki.
- Smaż je na patelni z rozgrzanym olejem przez kilka minut z każdej strony.
- Wszystko zalej wodą i wsyp Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku.
- Całość dokładnie rozmieszaj i duś na wolnym ogniu przez około 15 minut.