Azjatyckie pulpety

Pulpety, które zasmakują Wam tak samo, jak swojskie klopsy, serwowane z sosem pomidorowym lub pieczarkowym

Azjatyckie pulpety

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 4

Składniki:

  • 1 opakowanie Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku Knorr
  • 400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr
  • 1 szczypta soli

Sposób przygotowania:

  1. Obierz cebulę i pokrój ją w kosteczkę.
  2. Posiekaj chili i wrzuć je razem z cebulą, mięsem mielonym oraz bułką tartą do głębokiego naczynia.
  3. Składniki dopraw solą, pieprzem i starannie wymieszaj.
  4. Z powstałej masy zrób małe pulpeciki.
  5. Smaż je na patelni z rozgrzanym olejem przez kilka minut z każdej strony.
  6. Wszystko zalej wodą i wsyp Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku.
  7. Całość dokładnie rozmieszaj i duś na wolnym ogniu przez około 15 minut.