
Jeśli szukasz szybkiego i smacznego sposobu na zaspokojenie głodu, to burrito jest idealnym wyborem! Ta popularna meksykańska potrawa. Tortille wypełniamy mięsem, warzywami i dodatkami, takimi jak fasola, ser czy guacamole. Buritto możesz przygotować w kilka minut, a jego składniki możesz dobrać według własnych preferencji. To również świetna opcja na lunch do pracy lub na piknik w plenerze. Spróbuj przygotować własne burrito i ciesz się pysznym, sycącym posiłkiem!
Składniki:
- opakowanie Tortilla wraps 25 cm Casa de Mexico
- puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 3 posiekane ząbki
- Przyprawa do Burrito Casa de Mexico
- 2 łyżeczki drobno pokrojonej Papryki Jalapeno zielonej Casa de Mexico
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- 100 g ugotowanego ryżu
- 200 ml passaty pomidorowej
- puszka kukurydzy
Sposób przygotowania Burrito:
1. Cebulę i czosnek usmaż na złoto, dodaj passatę pomidorową, mięso i gotuj przez 10
minut. Następnie dodaj fasolę, kukurydzę oraz paprykę jalapeno. Dopraw do smaku przyprawą do burrito.
2. Tortillę podgrzej na ciepłej, suchej patelni po 15 sekund z każdej strony.
3. Nałóż farsz oraz ryż na środek tortilli i zwiń. Zapiekaj w piekarniku przez 15 min. w temperaturze 180°C.
Tip: Jeśli chcesz nadać daniu pikanterii i świeżości użyj dodatkowo Ostrego sosu z zielonej papryki
Jalapeno Casa de Mexico.