
Składniki:
- 1 kg cebuli
- 2 szklanki rosołu
- 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
- 25 dag pieczarek
- 5 dag bułki
- 1 jajko
- 200 ml mleka
- pół pęczka zielonej pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.
2. Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę.
3. Dopraw farsz przyprawą, by danie zyskało intensywny smak, i dokładnie wymieszaj.
4. Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem.
5. Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.
I gotowe. Smacznego!